Saeco Poemia, un espressor micuţ pentru acasă

Împarte cu prietenii tăi:

Decembrie 2011 a fost când am achiziţionat un expressor, erau atunci şi modele cu capsule de la Krups, dar căutam ceva la care să utilizez cafea măcinată. Citisem pe internet că espressoarele oferă cea mai bună savoare. La vremea aceea un espressor ieftin era in jurul sumei de 500RON, am dat 550RON pe un Saeco Poemia iar alegerea am facut-o pe baza câtorva review-uri, ulterior am aflat ca Saeco este un brand. Folosesc aparatul şi în prezent şi sunt foarte mulţumit de el, am încercat mai multe sortimente de cafea, Tchibo Sicilia, Tchibo Milano, mai multe sortimente de Lavatzza şi Davidoff. Personal cea mai bună mi s-a părut Tchibo Sicilia, 80% Arabica, suficient de tare dar nu foarte arsă.

Prin ce se deosebeşte un espressor de celălalte aparate de făcut cafea, la o cafetieră cafeaua macinată este scăldată de apă la o presiune destul de mică, însă la un espressor apa atinge o presiune mare (15bar). Saeco Poemia este un espressor manual adică, nu incorporează râşniţa pentru cafea, cu ajutorul unei linguri pui cafeaua macinată în filtru şi o presezi. Montezi filtrul pe aparat prin rotire şi porneşti aparatul, iar odată obţinută cantitatea dorită opreşti aparatul. Cu un espressor manual ai posibilitatea de a varia cât mai mult modul de a face cafea, astfel obţinând cea mai buna cafea spun experţii.

Sunt peste 5 ani de când modelul Saeco Poemia este pe piaţă semn că este unul din cele mai apreciate aparate, ideal aş zice pentru acasă.

Pentru cei care nu au timp şi preferă să pună de cafea şi să o serveasca dupa ce termină duşul de dimineaţă recomand un espressor semi-automat unde prin simpla apăsare a unor butoane îţi alegi cantitatea dorită şi gradul de tărie iar aparatul macină cafeaua şi o pregăteste pentru tine asigurând şi o curătare internă pentru a păstra savoarea. Sau un espressor super-automat  unde alegi tipul de cafea pe care doreşti să îl serveşti Latte Macchiato, Cappuccino, Espresso ş.a. , în cazul acesta aparatul spumează laptele şi îl dozeaza în cantitatea specifică tipului de cafea selectat. Nu recomand aparatele super-automate pentru magazine sau cafenele, aparatele sunt destul de lente pentru genul acesta de utilizări. Puteţi încerca espresoare semi-automate.

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide