Saeco Lirika, un espressor semi-automat

Împarte cu prietenii tăi:

Saeco Lirika este un esspressor semi-automat ideal, aş zice, pentru acasă dar mai ales pentru birou. Îl puteţi achiziţiona sau închiria de La Fântâna şi să vă bucuraţi de o cafea cu adevărat espresso. De ce semi-automat? Pentru că este automatizat doar pe partea de preparare a cafelei, pentru spumarea laptelui şi dozarea lui in ceaşcă eşti nevoit să controlezi întreg procesul de dozare.

Să vedem ce butoane avem:

 

În partea stângă aevem butoane pentru setarea cantităţii dorite, espresso scurt sau lung, iar cel de jos în dreptul căruia se află marcajul cu o boabă de cafea controlează nivelul de tărie. Avem de ales din 3 niveluri de tărie.

În partea dreaptă avem un buton pentru a porni spumarea şi dozarea laptelui. Cel de-al doilea dozează apă pentru ceai, iar ultimul vă permite să customizaţi puţin aparatul.

Central, sub display se află butonul de On/Off.

În partea de sus se regăsesc cele 2 recipiente pentru apă (detaşabil, capacitate 2.5L) şi cel pentru boabe de cafea (incorporează râşniţa).

Puteţi ajusta înălţimea duzelor în funcţie de mărimea cănii, iar când nu mai are apă sau cafea, sau trebuie golit de zaţ aparatul afişază un mesaj pe ecran.

Întreţinerea aparatului se realizează uşor, întreg mecanismul interior se scoate printr-o simplă apăsare şi se spală sub jet de apă. La interior în partea de jos mai este o tăviţă ce trebuie şi ea spălată.

Un lucru ar mai fi de spus, decalcifierea aparatului este manuală, cu alte cuvinte nu există o funcţie activată din meniu în care aparatul să se decalcifieze singur. Dacă îl închiriaţi de la La Fântâna ei se vor ocupa de această etapă.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide