Filtrul 3M Aqua-Pure Complete

Împarte cu prietenii tăi:

Noiembrie 2016 a fost momentul când, după îndelungi cercetări în online dar şi în offline, am plasat comanda pentru un filtru de apă. Parerile sunt împărţite vis-a-vis de cât de filtrată să fie apa, câte stadii de filtrare  există, cu osmoză inversă ş.a. Cu toţii ne dorim o apă bună dar să ne gandim puţin, cât de mult o vrem filtrată? Nu putem consuma apă cu propietăţi foarte asemanătoare cu cele ale apei distilate. Filtrele sunt atât de diferite pentru că şi cerinţele sunt diverse în funcţie de sursa apei.

De ce am ales 3M?

Ştiam deja cine sunt cei de la 3M şi cât de mult au investit în dezvoltarea de sisteme de purificare, însă modelul ales Aqua Pure Complete  se încadra în limitele mele de buget şi pe langă garanţia unui produs de calitate îmi oferea toate accesoriile necesare pentru instalare.

Pachetul vine cu:
1x cartuş de filtrare
1x suport fixare cartuş filtrant
2x furtun cu lungimea de 1ml
1x robinet
1x mufă T de îmbinare
1x baterie

Am primit coletul într-o zi de vineri, iar instalarea filtrului am facut-o la ora 9 seara. Pot spune că mă săturasem de gustul apei de la robinet. Nu sunt instalator de meserie dar aveam prin casă scule uzuale, câlţi şi pastă verde şi minimum de experienţă în instalaţii sanitare. Am constat că am toatele elementele necesare pentru instalarea filtrului aşa că m-am apucat de treabă. Cred că o oră mi-a luat până să mă bucur de gustul primului pahar de apă filtrată.

După ce am montat T-ul împreună cu robinetul din pachet, am fixat bateria de chiuvetă (ţineţi minte, veţi avea 2 baterii montate pe chiuvetă, este necesară o gaură de 12mm diametru dacă îmi aduc aminte bine). Suportul cartuşiului filtrant l-am montat în interiorul măştii chiuvetei, iar racordarea lui se face cu ajutorul furtunaşelor din pachet  extrem de rapid, filtrul vine cu cuple rapide pentru conectorizare.

Cartuşul filtrant se fixează prin înşurubare şi nu necesită oprirea apei la înlocuire, se poate înlocui rapid şi de către sexul feminin. Nu necesită curăţare. Filtrează 4000L.

Costuri:

Filtru 3M Aqua-Pure Complete/ Pret: 430RON / eMAG

Eficienţă:

0,04ron / litru de apa filtrat

PS: Voi reveni cu rezultatul testelor de apă, filtrată şi nefiltrată.

Mai jos puteţi urmări un filmuleţ de prezentare cu modul de instalare a unui filtru 3M comercializat în America. Cel comercializat la noi este chiar mai rapid şi mai uşor de instalat.

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide