Montare parchet laminat

Împarte cu prietenii tăi:

FTConstruct este siteul de prezentare al băieţilor de la Family Tom Construct, aici găsiţi tot ce aveţi nevoie sa cunoaşteţi despre pardoseli laminate. În ce măsură atmosfera interiorului este determinată de culori,  alegerea parchetului pleacă de la nuanţă si modelul fibrei, dar să nu uităm de calitatea materialelor şi a finisajelor. Alegerea parchetului dintre variantele disponibile pe piaţă vă poate da dureri de cap, în alegerea parchetului trebuie să ţineţi cont şi de modul de îmbinare al plăcilor.

Parchetul laminat se montează ca o pardoseală flotantă, acesta nu se va fixa, lipi sau înşuruba în pardoseala unde urmează a fi instalat. De aceea între parchet şi şapă trebuie să existe un strat tampon care să preia şocurile mecanice reducând zgomotele. Acest strat tampon se obţine folosind o folie special concepută pentru instalarea pardoselilor laminate şi mai poate avea şi alte roluri precum: izolare împotriva umidităţii, barieră termică, barieră fonică, preia şi elimină din neregularităţile şapei ş. a. .

Înainte de instalare şapa trebuie pregătită, este necesar ca şapa să fie plană, uscată, stabilă, solidă şi curaţată de impurităţi. Pentru realizarea unui montaj de calitate a parchetului este obligatoriu ca stratul suport sa fie cât mai plan, daca sunt prezente denivelari mai mari de 2-3mm pe 1m acestea trebuiesc nivelate. Pentru nivelare foloşiţi şapă autonivelantă şi asiguraţi-vă că la montare şapa este uscată, iar umiditatea este în parametrii ceruţi de producatorul parchetului. Altfel riscaţi ca parcehtul sa se umfle. Parchetul trebuie să se aclimatizeze, este necesară depozitrea lui minim 48 de ore la temperatura camerei fară a-l desigila. Limita minimă a temperaturii pentru realizarea montajului este de 18ºC în aer şi 15ºC la nivelul pardoselii. Umiditatea relativă a atmosferii trebuie să fie între 50-70%.

Până aici aţi ales parchetul, folia tampon, plinta şi pragurile de trecere, ultimele 2 au rol de a acoperi estetic rosturile de dilatare. Menţionam mai sus faptul că parchetul laminat nu se fixează de şapă ci se montează flotant. De aceea se lasă un rost de dimiensiunile specificate de producător de jur împrejurul parchetului, sau dacă se depăşesc dimensiunile limită (în cazul încăperilor mari) parchetul se întrerupe. Orice gaură, pentru orpitoare de uşi spre exemplu, în parchet se dă mai mare ca cea din şapă, păstrând astfel rostul de dilatare. Trecerile dintr-o cameră în alta se întrerup cu rost de dilatare ce se acoperă cu pragul de trecere. În funcţie de gradul de umplere al camerei şi de trafic parchetul poate lucra diferit si se poate umfla. Parchetul pe langă faptul că se dilată se mişcă şi sub acţiunea paşilor nostrii.

Reguli pentru montarea parchetului

Respectaţi cu stricteţe cerinţele producatorului şi sfaturile de instalare pe care le găsiţi la interiorul pachetelor de parchet. Imaginele de mai sus sunt doar un exemplu.

Pentru şi mai multe informaţii utile accesaţi ftconstruct.ro , facebook sau punând întrebări în cadrul articolului.
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide