AMD sau Intel

Împarte cu prietenii tăi:

Până de curând să zicem că eram fan Intel, nu am avut parte de un AMD pentru a ajunge să înțeleg ceva despre cei doi producători de pe piața de CPU. Încă din trecut se știa despre AMD că oferă performanțe ridicate la costuri cu mult mai mici doar că aveau ceva probleme cu consumul de energie și căldura disipată. Însă dacă stăm bine și analiză dintr-un alt unghi, cel al persoanelor neutre, vedem că AMD mai mereu a ridicat ștacheta în ceea ce privește competiția dintre cei doi, au adus noutăți și au făcut inovații.

Mult lansata serie AMD Ryzen 7 ne arată cum putem obține rezultate foarte apropiate de Intel I7 la un preț cu 50-60% mai mic. Sunt atâtea scenarii prezentate pe internet încât nu vreau să creez și eu unul, vreau doar să amintesc că de cele mai multe ori comparand sisteme desktop standard rezultatele dintre cei doi producători sunt suficient de mici încât să nu facă o diferență semnificativă.

Seria Ryzen 7 vine cu TDP semnificativ mai mic în comparație cu rivalul Intel.

 

AMD introduce și un Soket nou AM4 împreuna cu chipset-uri și tehnologii pentru boost controlat dar și un consum de enrgie “verde”.

 

AMD vin cu îmbunătățiri pentru cooler-ele din pachet, avem acum 3 modele Standard, Wraith Spire Cooler și WRAITH Cooler cu Heat Pipe-uri:

 

 

Configurați disponibile cu Ryzen 7:

 

 

Rămâne doar să alegeți ținând cont și de alte aspecte. Eu tind să mă orientez către AMD deoarece oferă mai mult pentru aceeași bani.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide