Erori P1105 şi P0105 la Opel motor diesel

Împarte cu prietenii tăi:

Vorbim acum de motoarele diesel Y20DTH, este foarte posibil ca erorile să apară şi la alte motoare diesel.

Maşina cu cheiţă se aprinde când porneşţi motorul sau în timp ce motorul merge? Calci pedala de acceleraţie şi maşina abia are vlagă? Nu se turează mai mult de 3000RPM?

Dacă la testare apar erorile următoare Erori P1105 şi P0105 cel mai probabil de vină este un senzor de presiune localizat lângă baterie ce merge în tandem cu senzorul MAP de pe galeria de admisie. Prin intermediul celor doi senzori motorul ECU ajustează raportul de ameste combustibil – aer făcând o comparaţie între presiunea aerului băgat de turbină şi presiunea aerului de afară.

 

Localizare senzor presiune barometrică: lângă baterie sub RL-ul bujiilor incandescente (arată ca un radiator metalic prins chiar în dreapta bateriei).

 

Senzor presiune – barometric pressure sensor

Codul de eroare P1105 este dat de senzorul prezentat mai sus făcut de Motorola pentru GM şi are codul 24426679 2163 în cazul maşinii mele. Pentru a demonta senzorul aveţi nevoie de o cheie tubulară cu prelungire pentur slăbirea şurubului de susţinere şi să extrageţi supapa vacumatică de deasupra lui din suportul de susţinere.

Deşi la testare apare şi codul P0105 al senzorului MAP, cel de pe galeria de admisie, segemntul clapetei de acceleraţie, făcut de Bosch 0 281 002 437 acesta nu era defect. Dacă tot ajungeţi aici puteţi curăţa şi acest senzor cu un spraz dedicat. Îi desfaceţi conectorul şi şurubul torx de susţinere, îl extrageţi şi pulverizaţi cu spray în vârf.

Senzor MAP

Sfatul meu, e bine să folosiţi senzori originali sau dacă luaţi aftermarket să fie brandul care îi făcea pentru GM OPEL.

Senzorul care a cauzat toată problema l-am găsit la AutoEco.ro .

 

Curăţare senzor MAP cel de pe admisie:

Spray Liqui Moly de pe epiesa.ro.

Împarte cu prietenii tăi:

Un comentariu la „Erori P1105 şi P0105 la Opel motor diesel

  • 17 decembrie 2017 la 20:04
    Permalink

    Multumesc pentru informatie !Foarte bun tutorialul si la obiect !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide