Bomboane de ciocolată

Împarte cu prietenii tăi:

Bomboanele preparate de mine sunt făcute cu ciocolată neagră şi seminţe de fistic, nucă şi nucă de cocos însă se pot realiza în diferite combinaţii dar şi forme.

Ingrediente necesare:

  • 100-150g ciocolată neagra 75%, 85%, 100%
  • ulei de floarea soarelui
  • fistic, nucă, nucă de cocos
  • o lingură de miere

Preparare:

Într-un ibric se pune la topit 150g de ciocolată mărunţită. Ibricul se aşază pe ochiul mic de la aragaz iar flacăra să fie cât mai mică. Se amestecă continuu până când ciocolata începe să se topească, se adaugă şi lingura de miere şi se amestecă puţin pentru omogenizare.

Ibricul se dă deoparte timp în care se unge cu ulei o tavită pentru cuburi de geaţă. Se pot folosi şi alte forme însă cantităţile vor varia. După ce s-a uns tăviţa se toarnă în fiecare pătrăţel ciocolată topită cât să se umple pe jumătate din adâncime. Tăviţa se bagă în congelator pentru 15-20 de minute după care se scoate şi se aşază în fiecare pătrăţel fisticul, nuca şi nuca de cocos.

Tot în această etapă se poate adăuga în locul fisticului şi a nucii următoarele:

  • branză de vaci cu miere
  • branză de vaci
  • coajă de portocală
  • migdale, alune de pădure
  • gem de casă sau marmeladă
  • şi altele care vă mai vin în minte şi sunt la îndemână

Peste seminţele adăugate se toarnă şi restul de ciocolată topită. Pentru a o înmuia se mai pune puţin pe foc. La final se dă la congelator pentru încă 15-20 de minute. Datorită uleiului bomboanele se vor desprinde uşor.

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide