Mix de fructe de mare la cuptor

Împarte cu prietenii tăi:

În ultima perioadă am mâncat tot mai des fructe de mare, dar nu încercasem până acum un mix. Așă că m-am decis și am cumpărat un mix de fructe de mare: creveți, scoici, caracatițe, calamar și surimi. O pungă de 500g cu fructe de mare deja fierte și congelate.

Ingrediente necesare:

  • 500g mix fructe de mare
  • 2 roșii medii, foarte coapte
  • 2 fire de ceapă verde sau o ceapă uscată
  • 200-300g fasole neagră la conservă
  • o rădăcină de ghimbir
  • sare, piper
  • 3 fire de pătrunjel
  • un praf de busuioc uscat
  • o lingură de ulei
  • zeamă de la o lămâie mică – medie

Preparare:

Fructele de mare se decongelează și se se spală cu apă rece. Se așază într-o tavă de sticlă. Lângă ele se adaugă roșiile tăiate cubulețe, ceapa tăiată si ea mărunt, fasolea și ghimbirul tăiat bucățele mai mari sau dat pe răzătoare. Am ales să așez fructele de mare grupat. Presărați sare și piper și apoi stoarceți zeama de lămâie. Nu uitați de lingura de ulei, de preferat ulei de măsline.

Cuptorul se preîncălzește iar înainte de a da preparatul la foc mediu se daugă o cană de apă. După 30 de minute preparatul se scoate și se adaugă pătrunjelul verde tocat și un praf de busuioc uscat. După gust puteți adăuga usturoi pisat.

Poftă bună!
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide