Paste cu legume si sos de roșii la cuptor

Împarte cu prietenii tăi:

Ducându-mă cu gandul la budinca făcută de mama cand eram copil, acele paste cu branză și alte incredinete făcute în cuptor am zis să dau o notă mai deosebită dând la cuptor o tavă cu paste, sos de roșii și legume.

Ingrediente folosite:

  • 300g paste de care aveți prin casă
  • un borcan de 200g de roșii în sos (făcut în casă) sau o conservă de roșii decojite în sos tomat
  • 3 linguri de bulion
  • o lingură de ulei de măsline
  • 2 cepe tocate mărunt
  • sare, piper, boia dulce
  • 200g legume congelate dintr-un mix cu morcovi, mazăre, ardei, mazăre păstai și ciuperci negre

Preparare:

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în puțină apă cu un praf de sare. Apoi se scurg și se așază într-un vas de sticla. Peste paste se adaugă legumele din mix, ceapa tocată, roșiile în sos tocate cubulețe, sare, piper, boia dulce. Se stropește cu ulei și se amestecă pentru omogenizare. Bulion se dizolvă într-o cană de apă și se toarnă peste legume.

Tava se dă la foc mediu în cuptorul preîncălzit timp de 20-30 de minute. Ideal este să scadă apa cât mai mult iar preparatul să capete aspectul de copt.

Poftă bună!
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide