Cartofi copți cu sos de roșii și usturoi

Împarte cu prietenii tăi:

Ingrediente necesare:

  • 4 cartofi
  • o lingură de ulei de măsline
  • 2-3 linguri de bulion făcut în casă
  • sare, piper, busuioc uscat
  • 2-3 fire de pătrunjel verde

Preparare:

Cartofii se curăță și se spală, se taie jumătăți și se așază într-o tavă de cozonac. Vârful cartofilor se va cresta. Se adaugă apă cât să îi cuprindă pe jumătate.

Într-un castron se pune bulionul peste care se presară, sare, piper, busuioc uscat și se stropește tot cu uleiul de măsline. Eu am mai pus puțin cimbru și un strop de oțet balsamic.

Se mixează ingredientele și se așază cu o lingură, pasta rezultată, pe vârful cartofilor.

Tava se dă la cuptor la foc mediu timp de 25-30 de minute. Urmăriți să nu scadă apa de tot.

La final, după ce se scoate tava din cuptor se aruncă în ploaie pătrunjelul tocat mărunt și se lasă puțin să se odihnească, timp în care cartofii vor mai absorbi din suculrezultat pe fundul tăvii.

Poftă bună!

 

cartofi copti cu sos de rosii

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide