Penne cu sos de roșii și usturoi

Împarte cu prietenii tăi:

Am făcut de mai multe ori paste cu sos de roșii și legume la cuptor dar nu încercasem și acest mod de preparare.

Ingrediente folosite:

  • 300g paste penne
  • 2-3 linguri de bulion de casă
  • o lingură de ulei de măsline
  • un praf de sare
  • piper, busuioc uscat, oregano
  • 2-3 căței de usturoi

Preparare:

Se dă la foc o oală cu apă și un praf de sare în care se vor pune pastele la fiert imediat ce apa începe să fiarbă. Pastele se fierb jumătate din timpul înscris pe ambalaj, aproximativ 5 minute.

Se scurg bine de apă și se adaugă uleiul de măsline cu busuioc și piper și se amestecă.

Pastele se vor așeza într-o tavă de cozonac, ținând tava într-o parte, formând șiruri. În cazul în care tava nu se va umple toată se mai adugă bulion pentru a menține penne-le în picioare.

Din bulion, oregano, usturoiul pisat și puțină sare după gust, mixate împreună cu 100ml apă se obține un sos care se adaugă cu lingura pe pastele din tavă.

Tava se dă la foc mediu, la cuptor, timp de 25-30 de minute.

Poftă bună!
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide