Peşte la cuptor – reţetă de primăvară

Împarte cu prietenii tăi:

Ingrediente:

  • 4 medalioane de peşte (sau mai mult)
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare, piper, oregano, boabe muştar
  • 2 cepe mici sau una mai mare
  • zeama de la o lămâie mică

Pentru salată:

  • ceapă verde
  • ridichii
  • salată verde
  • oţet balsamic
  • o lingură de ulei
  • un praf de sare

Preparare:

Peştele se spală şi se aşază într-o tavă de sticlă. Se unge cu puţin ulei de măsline şi apoi se presară sare, piper, oregano şi boabele de muştar. Ceapa se taie bucăţele şi se aşază în vas lângă peşte.  Înainte de a băga tava în cuptor se adaugă zeama de la lămâie şi apă cât să îl cuprindă pe jumătate

Peştele se dă la cuptorul preîncălzit, pentru circa 25-30 de minute la foc mediu, timp în care se va prepara şi salata.

Salată se prepară după preferinţe cantităţile variind. Legumele se spală şi se taie. Se adaugă praful de sare, oţetul balsamic şi uleiul de măsline şi se amestecă.

La final peştele se serveşte pe o farfurie întinsă alături de salata fresh de primăvară. Pentru un plus de savoare în salată se poate adaugă usturoi tăiat mărunt.

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide