Pizza Calzone de post

Împarte cu prietenii tăi:

Am încercat mai multe variante de pizza de post, dar când am făcut Calzone de post mi s-a părut ce-a mai bună şi gustoasă.

Ingrediente necesare pentru o tavă clasică de cuptor:

  • făină 500g
  • drojdie proaspătă 20-30g
  • miere 1-2 linguriţe
  • un praf de sare
  • ulei de măsline 6-8 linguri
  • pastă de roşii sau bulion făcut în casă 150-200g
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • roşii uscate 30g
  • roşie 1buc
  • ceapă uscată 2 buc
  • măsline fără sâmburi 50g
  • ciuperci 200g

Preparare blat pizza:

Dacă aveţi în casă o maşină de făcut pâine care ştie să pregătească şi aluatul pentru pizza lucrurile devin şi mai simple, puneţi toate ingredientele conform cărţii de reţete a aparatului şi porniţi-l. Chiar dacă preparaţi la maşină aluatul sau îl faceţi durează în jur de o oră – o oră şi jumătate.

Pentru prepararea aluatului întâi de toate porniţi cuptorul pentru a se încinge. Într-un castron puneţi 20g de drojdie proaspătă pe care o pisaţi cu o furculiţă şi o amestecaţi cu 2 linguriţe de miere. Adăugaţi 250ml apă călduţă şi omogenizaţi.

Într-un alt castron ceva mai mare cerneţi făina peste care presăraţi praful de sare şi amestecaţi. Turnaţi mixul cu drojdie şi frământaţi adăugând ulei de masline.

După frământare lăsaţi aluatul să dospeasca pe aragaz la loc călduţ timp de o oră.

Preparare sos de roşii:

Într-un bol amestecaţi bulionul facut în casă cu ulei de masline şi busuioc. Puteţi pune sau nu piper şi oregano. Am pus şi usturoi şi pătrunjel verde tăiat cât mai mărunt.

Pregătire pizza:

Aluat se împarte în două părţi ce se vor întinde cu sucitorul într-un strat subţire. Întindeţi primul strat de aluat în tava de cuptor, fie ungeţi tava cu puţin ulei fie folosiţi o hârtie de copt. Pe aluat întindeţi sosul de roşii şi aşezaţi legumele tăiate mărunt. Am folosit rosii, ciuperci, ceapă şi măsline. După preferinţe se mai pot adăuga şi alte legume şi caşcaval de post.

După ce s-au aşezat legumele se acoperă totul cu cel de-al doilea strat de aluat iar pe margini pentru a îmbina straturile de aluat se utilizează o furculiţă cu care se apasă pe margini. Înainte de a da pizza la cuptor se unge cu o pensulă cu apă aluatul de deasupra.

Pizza se dă la cuptor la foc mediu, cuptorul să fie preâncălzit, timp de 25-30 de minute.

Pentru că aluatul se va întări imediat după ce scoateţi pizza din cuptor acoperiţi-o cu un prosop de bucătărie până se mai răceşte şi o veţi servi.

Poftă bună!
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide