Creveţi cu ananas, susan şi sos dulce-acrişor

Împarte cu prietenii tăi:

Ingrediente necesare:

  • 400-500g de creveţi
  • 3 roşii medii
  • 2-3 felii de ananas proaspăt sau la conservă
  • 40-50g de susan
  • o legătură de ghimbir (cât o nucă – dacă se doreşte să iasă mai spicy mâncarea se foloseşte mai mult)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet balsamic alb (dacă se doreşte un gust acrişor mai pronunţat se mai adaugă o lingură)
  • o lingură de miere
  • sare, boia dulce
  • 3-4 căţei de usturoi (de preferat să fie Românesc)

Preparare:

Creveţii folosiţi sunt din aceia congelaţi care sunt deja curăţati gata de preparat. Se decongelează, se spală şi se usucă tapetând cu prosoape de bucătărie.

Într-un castron potrivit, în care să încapă şi creveţii, se prepară dressingul amestecând: 2 linguri de oţet balsamic alb, 2 linguri de ulei de măsline, un praf de sare, un praf de boia dulce, usturoiul pisat şi mierea dizolvată în 40ml de apă. Peste dressingul obţinut se pun creveţii şi se amestecă. Se acoperă cu o folie stretch sau cu capac şi se dă la frigider pentru cel puţin jumătate de zi.

Se aşază creveţii într-o tavă de sticlă, cu tot cu dressingul, peste care se pune ananasul şi roşiile tăiate cubuleţe. Se pune şi susanul, pe care îl puteţi trage la tigaie puţin, fără ulei. Ghimbirul se dă pe răzătoarea cea mai mică. Se adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţină apă, cel mult jumătate de cană, dacă vreţi să iasă cu mai mult suc.

Se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Şi se serveşte alături de orez sau noodles.

Poftă bună!
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide