Optimizarea proceselor de debitare

Împarte cu prietenii tăi:

Nu de multe ori m-am lovit de situaţia în care să am nevoie de un soft cu care să optimizez procesul de debitare, iar la o simplă căutare pe internet se găsesc multe aplicaţii.

În realizarea de mobilier, după procesul de proiectare unde se pot folosi aplicaţii CAD şi ceva cunoştinţe din domeniu pentru realizarea corpurilor de mobilier pe care le dorim, în etapa de debitare a materialelor folosite pentru o eficientizare a procesului putem folosi aplicaţii software dedicate.

Prin intermediul aplicaţiilor se optimizează întreg procesul de debitare astefel că se reduc costurile iar cu datele generate în cadrul aplicaţiilor vă puteţi duce la Darel sau alte ateliere care vând material dar fac şi debitări.

O aplicaţie interesantă este Cutting Optimization Pro unde, pentru a genera planul de debitare, introduc următoarele date:

  • Caracteristicile materialelor din care se va debita: lungime, lăţime, cantitate, materiale, orientarea fibrei, o etichetă personală şi chiar preţul. Se mai pot introduce şi alte informaţii de prioritizare şi evidenţă a materialelor.
  • Caracteristicile pieselor debitate: lungime, lăţime, cantitate, materiale, orientarea fibrei, o etichetă personală, dacă se căntuiesc sau polizază marginile.
  • Pentru canturi este necesară definirea lor.

program debitare

După introducerea datelor apăsând tasta START se generează planul de debitare. La generare se poate obta pentru un grad mai mic sau mai mare al obtimizării. Se ţine cont şi de grosimea lamei de tăiere sau dacă se doreşete o prelucrare anume a marginilor.

Imaginile rezultate se pot salva sau tipări, iar datele generate se pot salva în format excel. Un lucru interesant este acelă că aplicaţia îţi spune şi ce costuri ai pe fiecare element debitat.

Spor la treabă!
Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide