Înlocuire baterie telefon Asus Zenfone 2

Împarte cu prietenii tăi:

De curând m-am lovit de următoarea situaţie, telefonul meu, Asus Zenfone 2 ZE551ML nu mai pornea. Vibra când îl băgam la încărcat sau când încercam să îl deschid, dar pe ecran nu se afişa nimic. Înainte de a avea problema asta nivelul de încâracare al bateriei era scăzut, doar 4% şi pănă să ajung la un încărcător telefonul s-a închis.

Eram familiarizat cu genul acesta de problemă, atunci când acumulatorul se descarcă prea mult, sub un anumit prag al tensiunii la “borne” există şansa ca telefonul să nu mai pornească. Uneori e suficient să ţi telefonul la încărcat până când bateria are suficientă tensiune pentru a porni telefonul. Dar există şi situaţii când telefonul nu porneşte nici cât să permită încărcarea bateriei.

Simptome:

 • Ecranul nu afişază nimic
 • Telefonul vibrează la conectarea încărcătorului
 • Telefonul vibrează la încercarea de a-l porni
 • Telefonul vibrează la încercarea de a-l reseta
 • LED-ul care indică încărcarea nu se aprinde

Primi paşi pe care i-am încercat pentru pornirea telefonului:

 • Am lăsat telefonul la încărcare ceva mai mult timp, jumătate de zi şi o noapte, fără a încerca să îl pornesc
 • Am verificat şi înlocuit pe rând cablul USB şi încărcătorul
 • Am încercat conectarea la un PC
 • Am încercat să dau factorz reset: apăsând tasta Volume Up şi menţinând-o apăsată, am apăsat tasta de Power, la vibrare am eliberat tasta Power menţinând tasta Volume Up apăsată.
 • Am reconectat bateria la placa de bază a telefonului

După toate încercările am decis să comand bateria pentru a o înlocui pe cea din telefon. Iar la Asus Zenfone 2 această etapă necesită ceva mai multă atenţie.

PASUL 1

Se demontează capacul spate al telefonului. Se localizează cele 14 şuruburi de fixare ale capacului care acoperă bateria. Sunt 13 şuruburi negre şi unul argintiu, iar pe un şurub negru lângă cameră este lipit un stiker de garanţie alb, în acest şurub înfigeţi şurubelniţa. Folosiţi o şurubelniţă potrivită şi cu cap magnetic pentru a nu deteriora şuruburile şi pentru a le extrage cât mai uşor. Depozitaţi cu grijă şuruburile pentru a nu le pierde.

PASUL 2

Capacul ce acoperă bateria este lipit cu bandă adezivă în zona bateriei de o parte şi de alta a segmentului cu sloturile SIM şi slotul pentru cardul de memorie. Capacul se ridică câte puţin începănd de la ambele capete, iar pentru a dezlipi definitiv capacul folosiţi o leră sau chiar unghiile de la mâini. Nu forţaţi capacul şi lucraţi cu răbdare.

PASUL 3

Difuzorul este astfel eliberat şi se dă deoparte. Conectorul bateriei se desprinde de placa de bază folosind o spatulă, preferabil de plastic. În partea de jos se află o plăcuţă ce conţine şi portul USB. Înspre baterie pe plăcuţa respectivă este un stiker galben care se dezlipeşte folosind o pensetă şi se pune bine pentru a fi reutilizat. Pentru a elibera cablul panglică (flex) se ridică în sus cheiţa neagră folosind şi de această dată o spatulă. Motoraşul de vibraţii se eliberează din slotul său, iar cablul coaxial se deconectează şi el. Se extrage plăcuţa având grijă la cablul panglică.

PASUL 4

Cablul panglică se deconectează şi de la capătul opus, conectorul de lângă cel al bateriei. Cablul panglică conectează portul USB şi sloturile de SIM si card la placa de bază. Se utilizază spatula pentru a deconecta conectorii fixati pe placa de bază. Odată eliberata bateria trebuie menţionat faptu lcă aceasta se află într-o carcasă metalică. Se ridică usor de aceasta pentru a depista unde este lipită.

La telefonul meu banda adezivă era prezentă la baza bateriei, însă pe internet sunt filmuleţe cu diferite variante. Unele bateri chiar langă conector au prezent un şnur de care se trage pentru a dezlipi bateria. La altele bateria este lipita pe partea dreaptă. Posibil, câte versiuni de Zenfone 2 există, tot atâtea sunt şi variantele poziţionării benzii adezive.

În cazul meu, cum spuneam, bateria a fost lipită în partea de jos spre conectorul USB. Pentru a o dezlipi se trage uşor, începând de sus şi ridicând uşor de ea.

PASUL 5

Bateria originală vine în două versiuni, prima versiune este cea în care bateria vine fără carcasa metalică de protecţie, a doua este cea în care bateria vine deja lipită de carcasa metalică. Am folosit cea de-a doua versiune şi acesta este şi motivul pentru care am optat să mut cablul panglică de pe bateria veche pe cea nouă. Pentru aceasta se foloseşte un feon cu aer cald pentru a dezlipi bateria de carcasa metalică, apoi suflând aer cald pe partea opusă de cablul panglică pentru a încălzi tabla şi trăgând uşor de cablul flex pentr a îl dezlipi.

Cablul se curăţe de adeziv iar la fixarea pe bateria nouă se utilizează bandă dublu adezivă 3M. După lipire se montează plăcuţa cu portul USB şi se asigură conectorul relipind stikerul galben.

Se reconectează bateria şi cablul flex. La conectarea bateriei telefonul va porni. Se opreşte şi se va pune la încărcat după terminarea procesului de înlocuire a bateriei.

PASUL 6

Înainte de a pune capacul de protecţie se poate verifica funcţionarea sloturilor SIM şi cel de card, inserând cartelele şi pornind telefonul. Cu ajutorul unei lame de cutter se taie 2 fâşi de bandă dublu adezivă pentru a le fixa pe capac aşa cum se observă în imaginea de mai jos.

PASUL 7

Înainte de a pune capacul de plastic se aşază difuzorul pe poziţia lui şi se verifică toate conexiunile. Se ataşază capacul şi se strâng toate cele 14 şuruburi. La final se fixează şi capacul spate, procesul de înlocuire luând acum final. Mai rămâne să puneţi telefonul la încărcat.

Nu uitaţi:
 • Aveţi răbdare când realizaţi procesul de înlocuire a bateriei
 • Utilizaţi scule adecvate şi lucraţi îngrijit
 • Folosiţi piese originale
 • În situaţia de faţă stikerele cu IMEI-ul şi SN-ul telefonului au rămas pe carcasa metalică a bateriei vechi
 • Apelaţi la un Service GSM dacă nu aţi mai făcut genul acesta de reparaţii până acum

 

 

 

Împarte cu prietenii tăi:

2 comentarii la „Înlocuire baterie telefon Asus Zenfone 2

 • 2 noiembrie 2018 la 9:05
  Permalink

  Rugaminte – se poate o sugestie pentru un magazin de vinde acumulatori pt zenfone-2 ZE551ML? Exclus e-mag ca au niste preturi nesimtit de imens de mari – triplu fata de ce au celelalte.

  Răspunde
  • 5 noiembrie 2018 la 19:16
   Permalink

   Salutare, recomand gsm net
   https://www.gsmnet.ro/accesorii-piese-telefoane/acumulatori_asus-zenfone-2-ze551ml

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide