De ce este bine să verificăm amortizoarele

Împarte cu prietenii tăi:

Pentru siguranţa şi comfortul nostru amortizoarele joacă un rol extrem de important. Trebuie amintit că sunt piese care se uzează, au intervale de servisare, motiv pentru care este bine ca un expert să verifice starea acestora şi să le înlocuiască când este cazul. Maşinile cu mulţi km sunt mai vizate.

Este important ca atunci când înlocuiţi amortizoarele să ţineţi cont de echiparea originală a maşinii. Se recomandă să înlocuiţi amortizoarele cu unele asemănătoare în caracteristici, dimensiuni, greutate, tipul amortizorului ş.a.

Spre exemplu, sunt producători auto ce aleg pentru atovehiculele din clasele premium să folosească materiale uşoare, motiv pentru care folosesc amortizoare din aluminiu. Sunt teste care demonstrează că sunt la fel de durabile ca şi cele din oţel.

Verificarea amortizoarelor şi înlocuirea lor periodică sunt importante pentru siguranţa ta şi a celorlalţi.

Se recomandă să verifici amortizoarele în mod regulat, la fiecare 80.000km parcurşi sau la fiecare 5-6 ani vechime – după care la fiecare 20.000km.

Amortizoarele uzate sau defecte cresc riscul producerii de accidente deoarece: distanţa de frânare creşte, maşina devine instabilă în curbe sau la trecerea peste denivelări, sistemele electronice precum ABS-ul, TCS sau ESP îşi pierd din eficienţă.

Este obligatoriu ca la înlocuirea amortizoarelor să schimbaţi ambele amortizoare pe o axă. Folosiţi doar produse de calitate OE şi care să corespundă cu cele originale în ceea ce priveşte greutatea şi materialul folosit la fabricare.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide