Cum pot îmbunătăți performanța motorului ieftin și rapid?

Împarte cu prietenii tăi:

După un anumit timp ajungem uneori să constatăm că motorul nu mai trage la fel, este mai puturos. Este valabil și în cazul mașinilor SH achiziționate, despre care nu știm prea multe. Am alcătuit o listă cu câteva aspecte ce pot schimba considerabil mersul motorului și ne asigură că acesta merge la potențial maxim.

 

  1. Schimbă filtrul de aer – așa cum am discutat într-un alt articol , un filtru de aer îmbâcsit poate reduce considerabil din puterea motorului. Unul nou va aduce imbunătățiri vizibile.
  2. Schimbă filtrul de carburant – un filtru de carburant curat va asigura un debit optim, combustibilul ajuns în motor va fi mai curat iar pompa nu va mai fi la fel de solicitată. Dacă filtrul se schimbă fără înlocuirea carcasei nu uita să drenezi ăntreg combustibilul din vas și să adaugi unul proaspă dupa instalarea cartușului filtrant.
  3. Schimbă uleiul și filtrul de ulei – uleiul proaspăt schimbă mereu mersul motorului, schimbă uleiul la timp și folosește unul corespunzător cerințelor motorului. Cum alegi uleiul pentru motor afli aici.
  4. Specific motoarelor pe benzină – verifică partea cce se ocupă cu aprinderea carburantului. Schimbă dacă este cazul bujiile, fișele sau bobina.
  5. Folosește un combustibil de calitate – asigurăte atunci când bagi combustibil, să fie cel recomandat pentru mașina ta. La mașinile mai vechi de 10 – 15 ani se recomandă și o curățare a rezervorului pentru eliminarea depunerilor ce pot să apară.
  6. Verifică etanșeitatea furtunelor – înainte de a recurge la alte operații este bine să se verifice etanșeitatea furtunelor. Acestea se pot “coace” de la căldură, iar vibrațiile să dea naștere la crăpături.

 

Aceștia sunt doar primii pași pe care îi urmezi la rezolvarea cauzelor celor mai simple și des întalnite probleme la motor. Dacă cele de mai sus nu aduc schimbari înseamnă că problema trebuie investigată mai bine  iar intervențiile sunt mai complexe. Apleați la specialiști pentru diagnoză și reparare.

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide