Capre auto homemade

Împarte cu prietenii tăi:

Sătul să merg în service pentru un schimb de ulei banal, operație în care nimeni nu așteaptă ca uleiul să se scurgă cât mai mult. Mereu veneam cu ulei curs prin compartimentul motor datorita grabei și neatenției.

Astfel am gândit și realizat o modalitate care să mă ajute să fac această operație banală de service, acasă, la fel de ușor.

Pentru aceasta am realizat două capre auto  (sau rampe, cum vreți să le spuneți)  din lemn cu profilul pătrat cu latura de 10cm.

Am unit trei popi de lemn cu lungimea de 120cm, pe care i-am fixat în 6 locuri cu tijă filetata M14, șaibe și piulițe cu blocare. Pentru un plus de siguranță am folosit și pastă pentru blocarea șuruburilor. La final am tăiat cu drujba în două lemnele astfel încât să îmi rezulte cele două capre.

Am adăugat o altă scândură cu profil pătrat și cu latura de 3 cm, lungime de 30cm, la 10cm de marginea caprelor. Scândură pe care am fixat-o cu holșuruburi. Aceasta are rolul de a mă avertiza când mă apropi cu roata de margine.

Am vopsit caprele pentru a profita de utilizarea lor pe o perioadă cât mai îndelungată. Și le-am adăugat și mânere pentru a le manipula cât mai ușor.

Caprele oferă spațiul necesar pentru a putea schimba uleiul. Pentru toate celălalte folosiți cheile potrivite, recipient pentru colectarea uleiului și Spor la treabă!

Împarte cu prietenii tăi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor info aici

Pentru a oferi o experienţă îmbunatăţită pe site-ul nostru este necesară activarea cookie-urilor.

Închide